Főzés, olvasás és sport

Hogy valami jót is írjak! A hétvégén sütöttem tortát, ami amolyan igazi házi torta lett. De a gyerekeknek ízlett. Azt elárulhatná valaki, hogy a szépen felemelkedett piskótám mi a búbánatért esett oly csúnyán össze kb a felére. Nem lett szalonnás a tészta, de azért nem mertem kóstolót adni belőle.

Aztán tegnap currys csirkemellet főztem, mellé csőben sült, kínai zöldséges rizst készítettem. Szerintem jó lett…

Ja, a múltkoriban isteni finom jázminrizst sikerült vennem. Nem annyira illatos, mint némelyik társa, de ízre felülmúlja az eddig vetteket. Ha csak magában eszem főzve-sózva, már úgy is mennyei!

Elolvastam az Eragon harmadik részét, és örömmel vettem tudomásul, hogy még van egy befejező rész. De az egy kicsit elkedvetlenített, hogy még nem jelent meg…

Már harmadszor voltam az edzőteremben futni. Tegnap kipróbáltam az ellipszis-trénert is. Hát, érdekes. Tervben van a pilates torna is megtapasztalásra, mert még olyat eddig nem. Mivel jóga kurzus sehol a közelben, így marad a jutub. Ja, és még mindig biciklivel járok munkába…

2 hozzászólás

  1. pacemaker írja:

    Szerintem túl lassan, alacsonyabb hőmérsékleten sült, mint kellett volna… ezért nem volt stabil a “szerkezete”… (175-180 fok kell neki)
    a magyarázat egyszerű: a felvert tojásba szorult levegő a melegtől kitágul, és szintén a melegtől “megköt” a liszttel kevert tojás… ha nem elég a hő, akkor a tojás nem tud időben megkötni, és a tészta a saját súlya alatt “összecsuklik”…
    akkor is előfordul, ha menet közben többször kinyitod a sütőt, és a hideg levegőtől nyomása (nehezebb, mint a meleg), összenyomja a félkész sütit…

    egyébként finom torta-receptet találsz a honlapomon :))))

  2. lissza írja:

    Mivel régi sütőm van, és eléggé szeszélyes, gőzöm sincs, milyen fokon süt éppen. Hát, gondolom, ez nem támogatja a piskótasütést. 🙂
    Köszi a tippet!!! A receptet meg megnézem. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..