Túrós tésztát kért a két kölök ebédre. Nos, nálunk, az én tállalásom szerint, úgy néz ki az előbb említett étel, hogy megfőzöm a tésztát, némi forró olajban átforgatom, majd az asztalra teszem. Mellé egy edénybe a túrót, dobozában a tejfölt kanállal, a sót és a pirospaprikát. Ez után a túró kívételével (amit én szórok, teszek a tésztájukra) mindent maguknak pakolnak hozzá.
Megkérdeztem, hogy apjuknál hogyan eszik ezt az ételt. Hát, elég érdekes volt a válasz, és tükrözi a gyerekek rugalmasságát. A tészta a túróval összekeverve kerül az asztalra, majd a tányérokba. Se sót, se pirospaprikát nem készít oda a volt férjem, mivel – hogy a gyerekeket idézzem – szerinte hülyeség az utóbbit rászórni. Az előbbi meg, gondolom, korábban belekerül az ételbe.
Hát, ennyi.